Nyheter

SUKHOJ: Et fly av typen Sukjoj SU-57 skal være ødelagt.

Hevder å ha ødelagt Russlands mest avanserte jagerfly

Ukraina hevder å ha ødelagt et femtegenerasjons kampfly 600 kilometer inn i Russland.

Publisert Sist oppdatert

Ukraina sier at deres styrker har ødelagt et avansert russisk Sukhoj Su-57-fly på en base nesten 600 kilometer bak fronten inne i Russland.

Det skal være første gang Ukraina har. lyktes i å ødelegge et eksemplar av det moderne tomotors jagerflyet som har stealth-egenskaper. Flyet er Russlands mest moderne krigsfly.

Ukrainske militære har offentliggjort satellittbilder som de sier viser resultatet av angrepet. Ett av bildene viser sotete asfalt og små kratre i sementen rundt det parkerte flyet.

Det er uklart hva slags våpen ukrainerne brukte, men den lange avstanden tyder på at det var droner. Basen ligger i Akhtubinsk i Astrakhan i det sørlige Russland.

Ukraina har det siste året trappet opp sin egen produksjon av droner til angrep dypt inn i Russland, inkludert mot en gassterminal ved St. Petersburg, over 1000 kilometer nord for den ukrainske grensa.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS