Debatt:

Det er helt uten kostnad å si at ett parti vil betale mer. Alle forstår at uten flertall blir det ingen flere midler til Forsvaret, skriver Janne Haaland Matlary.
Det er helt uten kostnad å si at ett parti vil betale mer. Alle forstår at uten flertall blir det ingen flere midler til Forsvaret, skriver Janne Haaland Matlary.

– Vil alltid bruke mer penger

Hvis Liv Signe Navarsete ønsker å bruker mer penger på Forsvaret må hun samle et flertall bak kravet, skriver Janne Haaland Matlary.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Navarsete sier at partiet hennes er villig til å bevilge mer penger til Forsvaret enn regjeringspartiene. Dette er ikke noe nytt; Sp sier alltid at de vil bruke mer på Forsvaret.

Men det spiller jo ingen rolle når partiet ikke sørger for å bygge en flertallskoalisjon for dette. Nå er regjeringen i mindretall, og Sp er en del av flertallet. Da må Navarsete sørge for et flertall for et høyere budsjett. Hvor er dette blitt av?

Det er helt uten kostnad å si at ett parti vil betale mer.

Hvis opposisjonen er seriøs i sin kritikk av Langtidsplanen for forsvarssektoren, inkludert med sitt meget uvanlig og sterke virkemiddel å returnere hele planen, må vi forvente at dette bygger på et like seriøst opplegg for å finansiere en større struktur.

Har du lyst til å delta i debatten? Send oss en epost på debatt@fofo.no

Hvis Sp er så sterkt motivert for å betale mye mer til Forsvaret, er det ikke da logisk at partiet arbeider dag og natt for å samle opposisjonen bak et flertall om nettopp dette?

Det er helt uten kostnad å si at ett parti vil betale mer. Alle forstår at uten flertall blir det ingen flere midler til Forsvaret.

Visste du at vi sender ut nyhetsbrev med de viktigste oppdateringene hver morgen? Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS