Nyheter

YTRE OSLOFJORD:
YTRE OSLOFJORD:

Kystvakten gjorde narkotikabeslag

Tolletaten og Kystvakten gjorde kontroll av 91 fritidsbåter i Ytre Oslofjord i pinsehelga. Blant det som ble tatt i beslag, var amfetamin.

Publisert Sist oppdatert

– Det ble beslaglagt en mindre mengde narkotiske tabletter og amfetamin, men de fleste beslagene var knyttet til kvotebrudd på alkohol og tobakk, tvitrer Kystvakten.

Det ble gjort sju fortollinger på til sammen 1390 kroner, opplyser Tolletaten i en pressemelding.

Tolloverinspektør Jan Aage Oppedal sier at målet med aksjonen var å opplyse båtfolket om «hvilke regler som gjelder på sjøen, kontrollere og vise tilstedeværelse».

– På sjøen er det ingen rød og grønn sone som de reisende er vant til når de passerer grensen andre steder, men det er fortsatt de samme reglene som gjelder til havs som på land, sier Oppedal.

I midten av april bidro Kystvakten til et kokainbeslag omtalt av Tolletaten som rekordstort.

– I et tett og godt samarbeid med politiet og Kystvakten ble det aksjonert mot et kjøretøy i tilknytning til et fartøy ved havnen på Husnes. Her ble det gjort funn av i overkant av 100 kilo kokain i bagasjerommet på kjøretøyet, sa områdeleder i Tolletaten, Bård Ynnesdal, i en pressemelding.

Undersøkelser ved hjelp av Tolletatens ROV (fjernstyrt undervannsrobot) og Kystvaktens dykkermannskaper bekreftet at stoffet hadde vært festet under vannlinjen på lastefartøyet som var fra Sør-Amerika, opplyste Tolletaten videre.

AKSJON: Det 47 meter lange skipet KV Njord deltok i pinseaksjonen i Ytre Oslofjord. Njord tilhører Nornen-klassen Klassen og ble satt i drift i perioden 2006-2008.
AKSJON: Det 47 meter lange skipet KV Njord deltok i pinseaksjonen i Ytre Oslofjord. Njord tilhører Nornen-klassen Klassen og ble satt i drift i perioden 2006-2008.
Powered by Labrador CMS