Nyheter

101 ØDELAGTE SYKEHUS: Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj mener at Russlands invasjon av Ukraina har ført til at blant annet 101 sykehus er ødelagt.

Zelenskyj: Nesten 600 helseinstitusjoner angrepet siden invasjonen startet

Siden invasjonen startet har russerne angrepet 570 sykehus, helseklinikker og andre medisinske fasiliteter, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepene har ført til at 101 sykehus er helt ødelagt, ifølge ham.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hva er det? Det er dumhet. Det er barbari. Det er selvødeleggelsen av Russland som en stat som noen i verden kan se som en dannet nasjon, sa Zelenskyj torsdag.

Les også: Storbritannia: Ukrainske styrker gjenerobrer flere byer nær grensen til Russland

Zelenskyj hevdet også at russiske styrker torsdag angrep Tsjernihiv-regionen og traff flere skoler.

– Selvfølgelig er den russiske staten i en slik forfatning at utdanning bare står i veien for den. Men hva blir oppnådd ved å ødelegge ukrainske skoler? Alle russiske kommandører som gir slike ordrer, er rett og slett uhelbredelig syke, sa Zelenskyj.

Han fordømte videre angrep mot et raffineri i den viktige industribyen Krementsjuk, mot Zaporizjzja-regionen og i Donbas-regionen øst i landet.

Powered by Labrador CMS