Nyheter

FRAMGANG: Ukrainske soldater skal ifølge den ukrainske presidenten skal ha framgang i både sør og øst i landet.

Ukrainsk framgang i Donetsk

Ukrainske soldater skal ha rykket fram i sør og melder om bevegelser i øst, blant annet langt fronten ved Bakhmut, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige tale søndag kveld.

Publisert

Ukrainske styrker har hatt framgang i kampene utenfor byen Bakhmut i Donetsk og flere andre steder den siste tiden, ifølge myndighetene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

President Volodymyr Zelenskyj sier i sin daglige tale søndag kveld at ukrainske soldater har framgang i sør og at det er bevegelser i øst, blant annet langs fronten ved byen Bakhmut.

Ukrainske soldater nær frontlinjebyen Avdijivka i Donetsk skal ifølge meldingene også ha erobret deler av landsbyen Optyne sør for byen, sier Vitalij Barabasj, som leder den lokale militæradministrasjonen.

Han legger til at det fortsatt pågår kamper i landsbyen.

Samtidig sier den sentrale, ukrainske militærledelsen at de har hatt framgang ved landsbyen Klisjtsjiivka på høyden sør for Bakhmut i Donetsk, der det pågikk harde kamper i nesten ett år fram til byen ble tatt av russiske styrker i mai.

Landsbyen blir sett på som viktig for å gjenerobre Bakhmut.

Militærledelsen sier også at det er gjort framskritt ved Robotyne sør i landet.

Powered by Labrador CMS