Nyheter

BLODIGE KAMPER: Kampen om Bakhmut har utviklet seg til å bli ett av de blodigste slagene i den drøyt ett år lange krigen. Bildet viser en ukrainsk soldat som avfyrer en rakettdrevet granat (RPG) på frontlinjen under kampene mot russiske tropper, nær Bakhmut, Donetsk regionen fredag 24. mars 2023.

Ukraina avviser påstandene om russisk erobring av Bakhmut

I følge Wagner-grunnlegger Jevegenji Prigozjin har Russland erobret byen øst i Ukraina. Det ukrainske forsvar avviser påstandene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fra et juridisk synspunkt er Bakhmut erobret, sier Prigozjin i et lydopptak på Telegram.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge grunnleggeren av den russiske Wagner-gruppen er flagget heist på administrasjonsbygningen i Bakhmut. Videre sier han at det fremdeles er ukrainske soldater i den vestlige delen av byen.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Prigozjin har også tidligere hevdet at Russland har kontroll over deler av Bakhmut.

Ukrainas forsvar avviser Prigozjins påstander. De hevder at de fortsatt holder stand i Bakhmut.

– Fienden har ikke stanset angrepene i Bakhmut. Ukrainske styrker holder likevel stand på modig vis mens de slår ned utallige angrep fra fienden, skriver ledelsen i det ukrainske forsvaret i et Facebook-innlegg.

Kampen om Bakhmut har vært langdryg og utviklet seg til å bli ett av de blodigste slagene i den drøyt ett år lange krigen. Både Russland og Ukraina har mistet svært mange soldater i kampene om byen.

Powered by Labrador CMS