Nyheter

SOLEDAR: Både Soledar og Bakhmut er strategisk viktige for å kontrollere hele Donbas-regionen, og det har vært her de mest intensive kampene i krigen har funnet sted de siste ukene.På bildet stiger røyk ut av byen etter tunge kamper i Donetsk regionen, 8. januar 2023.

Leiesoldatgruppen Wagner hevder å ha erobret Soledar

Den østukrainske byen Soledar hevdes å være okkupert av medlemmer av den russiske leiesoldatgruppen Wagner, i følge gruppens sjef Jevgenij Prigozjin.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– En gruppe ukrainske soldater var fortsatt omringet i sentrum av nøkkelbyen, sier han til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass natt til onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Informasjonen er ikke verifisert eller bekreftet fra uavhengige kilder.

Wagner-sjefen sier at antall krigsfanger vil bli kunngjort i løpet av onsdag.

Ifølge Prigozjin ble de ukrainske soldatene gitt et ultimatum om å overgi seg innen midnatt lokal tid.

Harde kamper til siste slutt

Ukrainske styrker var fremdeles i den østlige gruvebyen Soledar tirsdag kveld til tross for et massivt russisk angrep, sa Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar.

– Harde kamper for å holde på Soledar fortsetter. Fienden ignorerer at de har mistet mange soldater og fortsetter å storme aktivt, sa Maliar i en uttalelse tirsdag.

Det britiske forsvarsdepartementet sa tidligere tirsdag at Russland sannsynligvis hadde erobret det meste av byen etter fire dager med militære framrykk, en sjelden suksess for de russiske styrkene som har lidd en rekke nederlag i krigen.

Strategisk viktig by

Separatistleder Denis Pusjilin i russisk-okkuperte Donetsk hevder ifølge Tass at russiske styrker har tatt kontroll over den lille byen Soledar i Donetsk.

Det er ikke mulig å få uavhengige bekreftelser av opplysningene.

Både Soledar og Bakhmut er strategisk viktige for å kontrollere hele Donbas-regionen, og det har vært her de mest intensive kampene i krigen har funnet sted de siste ukene.

Powered by Labrador CMS