Nyheter

BEOGRAD: En bilde av Vladimir Putin og teksten «Kosovo er Serbia» i Beograd. Søndag kveld sperret serbere to grenseoverganger mellom Serbia og Kosovo i protest mot nye regler som skulle trådt i kraft mandag.

Kosovo gjenåpner grenseoverganger til Serbia

Etniske serbere i Kosovo har fjernet barrikadene som stengte to grenseoverganger til Serbia, etter at de ble stengt som følge av skuddveksling mot politiet og protester i helgen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en AFP-reporter ble flere hundre lastebiler og andre tunge kjøretøy fjernet. Ingen ble skadd i uroen i helgen, som hadde sitt utspring i at serberne protesterer mot nye regler som skulle innføres mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De innebar blant annet at serbere som kommer til Kosovo og har serbiske id-kort, må ha midlertidige kort utstedt i Kosovo, og at biler med serbiske skilt må bytte dem ut med Kosovo-skilt innen to måneder.

Les også: Nato klar til å intervenere i Kosovo

Spenningen mellom de to landene har ikke vært høyere siden september i fjor da serbere demonstrerte daglig mot kravet om at biler med serbiske skilt måtte bytte dem med Kosovo-skilt i Kosovo, for øvrig samme krav som Serbia stiller til biler fra Kosovo.

Powered by Labrador CMS