Nyheter

KARANTENE: 350 soldater er i karantene etter helgens smitteutbrudd i Tromsø. Elleve soldater har testet positivt.

Elleve soldater testet positivt etter bytur i Tromsø – kommunen ber busspassasjerer teste seg

Tromsø kommune ber alle som tok rutebuss 100 og 105 fra Tromsø søndag, om å vurdere å teste seg. Årsaken er smitteutbruddet i tre militærleirer i Indre Troms.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt 350 soldater i tre militærleirer i Indre Troms er i karantene etter helgens smitteutbrudd i Tromsø. Flere soldater var i Tromsø på permisjon, der det var koronasmitte på ett av utestedene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå ber kommunen om at de som tok rutebuss mellom Tromsø-Narvik/Øverbygd søndag, vurderer å teste seg.

Les også: Frank Bakke-Jensen besøkte Forsvarets stand i Pride Park

– De smittede soldatene var på perm i Tromsø sist helg, og tok buss tilbake til leirene. Nå bes medpassasjerer på rute 100 (Tromsø-Narvik) og rute 105 (Tromsø-Øverbygd) søndag om å være oppmerksomme på symptomer og vurdere å teste seg, skriver Tromsø kommune i en pressemelding torsdag.

Ifølge Nordlys har én soldat i Skjold leir testet positivt, mens to soldater på Setermoen har positive PCR-tester. På Setermoen er det nå åtte positive hurtigtester.

– Majoriteten av de elleve som nå er smittet har tatt bussen, så det er ikke noen tvil om at det har vært smitte i bussene på søndag. Det er vanskelig å gjøre smittesporing på buss, så det er derfor vi nå ønsker å gi denne oppfordringen, sier smittevernlege Vidar Bjørnås i Bardu og Målselv til avisen.

Les også: På lørdag blir Kristoffersen første norske forsvarssjef i Pride-paraden

Powered by Labrador CMS