Nyheter

KONSERNSJEF: Geir Håøy i Kongsberg Gruppen under åpningen av Kongsberg Gruppens F135 motordepot i 2022.

Inngår den største enkeltkontrakten i Kongsbergs historie

Kongsberg Defence & Aerospace har blitt tildelt en kontrakt av det polske forsvarsdepartementet på leveranse av fire NSM (Naval Strike Missile) Coastal Defence System (CDS) skvadroner til en verdi av omlag 16 milliarder kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Polen var den første nasjonen som anskaffet NSM CDS-kapasiteten i 2008, og deretter utvidet med en ekstra skvadron i 2014, står det i pressemeldingen fra Kongsberg.

Kontraktstildelingen bygger på mer enn et tiår med samarbeid mellom Kongsberg, den polske regjeringen og polsk industri. Den nye leveransen vil fortsette inn i 2030-årene, opplyses det videre.

– Dette er den største enkeltkontrakten i Kongsbergs historie, og en viktig milepæl i vår mer enn 200 år lange historie. Polen har vært en langsiktig partner, og vi er stolte av å signere denne avtalen, sier konsernsjef i Kongsberg, Geir Håøy, ifølge pressemeldingen.

Og han sier videre:

– Med den endrede sikkerhetssituasjonen i Europa, er Polen fast bestemt på å sikre viktige forsvarsevner, og for Kongsberg som en industripartner, sikrer dette forutsigbarhet til å investere og fortsette å bygge kapasitet for å innfri disse behovene.

De tre viktigste produktområdene til Kongsberg Defence & Aerospace innenfor missil har vært Penguin-missilet, Norsk Sjømålsmissil (NSM) og Joint Strike Fighter (JSF), ifølge Store norske leksikon.

Forsvarets forum har tidligere omtalt Polens omfattende liste over nytt militært materiell, som blant annet inkluderer kjøp av 32 F-35 kampfly; 250 amerikanske Abrams stridsvogner, og en kontrakt på 1000 K2 stridsvogner, hvorav 820 lages i samproduksjon mellom Polen og Sør-Korea.

Powered by Labrador CMS