Nyheter:

KONGESKIP: Når seremonien over, er sesongen er offisielt i gang for Kongeskipet

Sommersesongen har startet - se bildene av den kongelig embarkeringen

Årets sommersesong er offisielt i gang for mannskap og offiserer på Kongeskipet Norge når Hans Majestet Kongen embarkerer skipet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kong Harald gikk om bord sammen med Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen torsdag 6. mai for å inspisere at skipet er klart til å ta i bruk.

Tradisjonen med kongelig embarkering går tilbake til 1948 da Kong Haakon VII fikk «Norge» i gave fra det norske folk. Anledningen var Kongens 75-årsdag og ønsket om å takke for Kong Haakons innsats i kampen mot den tyske okkupasjonsmakten.

INSPISERE: Kongen gikk om bord på kongeskipet torsdag den 6. mai for å inspisere

Les også: Kongen deltar ikke på markering av 8. mai

TATT IMOT: Kongen og Kronprinsen ble tatt imot av skipssjef, kommandørkaptein Geir Vidar Thorkildsen da de gikk om bord fra Filipstadkaia i Oslo havn.

Kongehuset forteller at i de siste ukene har det foregått et hektisk arbeid om bord for å gjøre Kongeskipet klart for årets sesong. Tauverk er skiftet ut, dørken er svabret, det er malt, flikket og pusset for at skipet skal vise seg fra sin beste side. Selv maskinrommet skinner når skipet skal inspiseres.

Les også: Norsk Militær Tattoo utsettes ytterligere

INSPEKSJON: Mannskapet har stått på for å få alt "shipshape" til inspeksjonen

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– På grunn av den pågående pandemien er ikke årets seilingsprogram klart, men Kongeskipet vil bli å se seilende langs norskekysten i løpet av sommerhalvåret, skriver kongehuset på sine sider.

Powered by Labrador CMS