Kompani Lauritzen

MULTIVERKTØY: Ulrikke Brandstorp hatet mulitverktøyet som skulle henge i beltet på uniformen.

Artisten er mer stolt over brorens tjeneste i Afghanistan etter oppholdet på Kompani Laurtizen

Under innspillingen av Kompani Lauritzen savnet Ulrikke Brandstorp å kunne bestemme selv når hun ville gå på do og spise.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulrikke Brandstorp

Alder: 25 år

Yrke: Sanger og musikalartist

I denne spalten stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene til deltakerene fra sesong 2 av Kompani Lauritzen.

– Har deltagelsen påvirket ditt syn på Forsvaret/soldater?

– Da vi fikk utdelt våpen og begynte å trene på å være i farlige situasjoner fikk jeg litt sånn «ut av meg sjæl»-opplevelse. Det ble så nært på en annen måte og det gikk skikkelig inn på meg at folk utsetter seg for fare hver dag for at vi i våre tusen hjem skal være trygge.

– Jeg syntes at det var ubehagelig der inne hvor alt var trygt og i satte rammer. Jeg kan ikke forestille meg hva en person føler der ute i den virkelige verden hvor man ikke har uendelig med sjanser og liv. Jeg fikk rett og slett en annen respekt for arbeidet de gjør. Broren min var utplassert i Afghanistan for noen år siden, og etter min deltagelse i Kompani Lauritzen er jeg mer stolt og imponert over han!

– Hva er ditt beste triks for å få perfekt sengestrekk?

– Haha, følte egentlig at jeg ble ganske så god til slutt. Spørs om fenriken kan si seg enig. Men det beste tipset er bare leve seg inn i strekken. Strekke for harde livet og tenke at dette er morgen-yoga.

UNIFORM: I Kompani Lauritzen kaster tidligere proffsyklist og fallskjermjeger Dag Otto Lauritzen 14 kjente personer på dypt vann i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt potensial.

– Hva savnet du mest fra det sivile liv?

– FRIHET! Neida, var egentlig litt deilig å få beskjed om alt man skulle gjøre. Men jeg savnet jo noen ganger å kunne bestemme selv når jeg ville gå på do, spise osv. Og ikke minst hunden. Og mannen.

– Verste delen av uniformen - og beste?

– Jeg hatet multiverktøyet som måtte henge på beltet. Den var alltid i veien. Mistet den nesten ned i do hver dag, når jeg hadde på sekk gnagde den uansett hvor jeg plasserte den, og var egentlig bare utrolig plagsom. For å være helt ærlig så puttet jeg den i sekken til slutt. Likte egentlig skikkelig godt lua! Eller capsen om man vil. Rakk aldri å gre håret, så da var det nydelig å bare slenge den på.

– Hvis du måtte inn i Forsvaret - hva slags tjeneste ville du selv valgt?

– Vanskelig! Jeg har jo høydeskrekk, så kanskje ikke luft? Liker vann da! Sjøforsvaret? Søstra mi var der. Kanskje jeg skal følge hennes fotspor?

– Har du tatt med deg noe av den militære disiplinen som sivilist -isåfall på hvilken måte?

– Det finnes ingen tellekant i mitt skap for å si det sånn. Men jeg har alltid vært glad i orden og har ikke blitt noe mindre glad i det etter oppholdet. Jeg har derimot blitt flinkere til å legge med tidlig. DET er helt nydelig! Får jo så mye ut av dagen når man kommer seg opp om morgenen.

Powered by Labrador CMS