Nyheter

OBSERVERT: Kinesisk overvåkningsballong, militære fly, samt andre kinesiske militære kjøretøy er blitt observert sørvest for havnebyen Keelung.

Taiwan melder om kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet

Taiwan oppgir at det er observert en kinesisk overvåkningsballong i Taiwanstredet, samt en stor mengde militære fly og skip.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge forsvarsdepartementet i Taipei passerte ballongen sørvest for havnebyen Keelung torsdag kveld før den fortsatte østover mot Stillehavet og forsvant.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Taiwan har truet med å skyte ned slike ballonger, men det er ingen tegn til at myndighetene har grepet inn.

Det er også observert 26 kinesiske militære fly, samt ti kinesiske marinefartøy i løpet av 24 timer, ifølge departementet. 15 av flyene skal ha krysset linjen som utgjør en slags uoffisiell grenselinje mellom Kina og Taiwan i Taiwanstredet.

Taiwan er en selvstyrt øy med en demokratisk valgt nasjonalforsamling. Kina anser imidlertid fortsatt området som sitt territorium og har truet med å bruke makt hvis taiwanske myndigheter offisielt erklærer øya som et eget land.

Powered by Labrador CMS