Nyheter

TETT PÅ: Bilder frigjort av Kina skal vise det som er kinesiske fartøy på øvelse i Taiwanstredet.
TETT PÅ: Bilder frigjort av Kina skal vise det som er kinesiske fartøy på øvelse i Taiwanstredet.

Kinesiske fly og krigsskip i nærheten av Taiwan

Det taiwanske forsvarsdepartementet melder om at 59 kinesiske fly og 11 krigsskip har nærmet seg øya.

Publisert

Kina startet militærøvelser rundt Taiwan lørdag, og de skal vare i tre dager. Det skjer etter at Taiwans president Tsai Ing-wen besøkte kongressleder Kevin McCarthy i USA tidligere i uken. Kina fordømte besøket.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den kinesiske kringkasteren CCTV meldte søndag at Kina har gjennomført øvelser som simulerte angrep mot konkrete mål på Taiwan. Mandag heter det at hangarskipet Shandong var involvert i øvelser der jagerfly med skarp ammunisjon igjen gjennomførte «simulerte angrep».

Nesten samtidig meldte den amerikanske marinen at destroyeren USS Milius har seilt gjennom farvann Kina har gjort krav på i Sør-Kinahavet i det som kalles en «navigasjonsfrihetsoperasjon».

Videre heter det at skipet passerte nære Spratlyøyene, som både Kina, Taiwan, Filippinene, Vietnam, Malaysia og Brunei gjør krav på.

Taiwan har i praksis fullt selvstyre, men Kina insisterer fortsatt på at øya skal underlegges kinesiske myndigheter og har truet med å invadere den hvis Taiwan formelt erklærer selvstendighet.

Tidligere søndag opplyste amerikanske myndigheter at USA følger nøye med på Kinas militærøvelser rundt Taiwan.

Powered by Labrador CMS