Nyheter

Tidligere denne uken dro den amerikanske kongresslederen Nancy Pelosi på et omstridt besøk til Taiwan. Kina reagerer nå med å stanse dialog med USA.
Tidligere denne uken dro den amerikanske kongresslederen Nancy Pelosi på et omstridt besøk til Taiwan. Kina reagerer nå med å stanse dialog med USA.

Kina stanser dialog med USA om klimaendringer og militære saker

Myndighetene i Kina sier de stanser dialog med USA om klimaendringer, militære saker og narkotikabekjempelse som følge av Nancy Pelosis besøk på Taiwan.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kinas utenriksdepartement opplyser at all dialog mellom områdesjefer og forsvarsavdelinger vil bli stanset.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Samarbeidet de to landene har om retur av ulovlige innvandrere, etterforskning av straffesaker, transnasjonal kriminalitet, narkotikabekjempelse og klimaendringer opphører, ifølge departementet.

Kina og USA er de to landene i verden med størst utslipp av klimagasser. I fjor inngikk landene en klimapakt om å framskynde klimahandlinger i løpet av dette tiåret, samt å møtes regelmessig for sammen å tak grep i klimakrisen.

Les også: Japan sier kinesiske raketter har havnet i deres økonomiske område

Kina har reagert svært sterkt på Pelosis besøk, og også igangsatt sine største militærøvelser noensinne i farvannene utenfor Taiwan. Årsaken til Kinas reaksjoner er at de regner Taiwan som en del av sitt territorium. De har sagt at de vil ta tilbake landet, og vil bruke makt om det blir nødvendig.

Pelosi, som er leder for Representantenes hus i USA, var på øya tidligere denne uka. Hun var på øya i 24 timer står det i en artikkel fra grid.news. Dette er første gang en leder for representantenes hus har besøkt øya på 25 år.

Kina oppfatter besøket som en provokasjon og igangsatte militærøvelsene som et svar. Kinesiske myndigheter varslet i forkant av besøket om å ikke «leke med ilden». og at de vil innføre sanksjoner mot Pelosi.

Les mer: Kinesiske medier: Raketter skutt over Taiwan

USAs utenriksminister Antony Blinken har kritisert Kinas militærøvelser rundt Taiwan og beskrevet dem som en betydelig opptrapping.

Powered by Labrador CMS