Militære styrker fra Russland, Kina, Hviterussland, Armenia, Iran, Pakistan og Myanmar skal øve sammen.

Kinesiske og russiske styrker skal øve sammen i Kaukasus

Militære styrker fra Russland, Kina og Hviterussland skal øve sammen i det sørlige Russland, opplyser forsvarsdepartementet i Kina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Øvelsen har fått navnet Kaukasus 2020 og omfatter også styrker fra blant andre Armenia, Iran, Myanmar og Pakistan. Øvelsen finner sted fra 21. september.

Landene skal konsentrere seg om taktiske forsvarsoperasjoner, omringingsmanøvrer og kommando- og kontrollrutiner på slagmarken, opplyser forsvarsdepartementet i Beijing.

Et stort antall lettere kjøretøyer skal fraktes inn i øvelsesområdet av siste generasjon av kinesiske transportfly.

– Øvelsen har spesiell betydning for kinesisk-russiske forbindelser i en tid da hele verden bekjemper pandemien, heter det i en uttalelse fra departementet.

Kina har ikke registrert noen nye tilfeller av koronasmitte på flere uker, mens Russland stadig får nye tilfeller og har over en millioner smittede.

Russland og Hviterussland har også varslet en militærøvelse som etter planen skal holdes i Hviterussland fra og med torsdag – parallelt med de pågående protestene mot president Aleksandr Lukasjenko.

Også Serbia skulle egentlig deltatt i denne øvelsen. Men serbiske myndigheter opplyste onsdag at de inntil videre har innstilt all deltakelse i utenlandske militærøvelser etter påtrykk fra EU.

Etter planen skulle 1500 soldater deltatt i øvelsen i nærheten av den hviterussiske byen Brest.

Militærbalansen i Stillehavet begynner å tippe i Kinas retning, sier den australske forsvarseksperten David Kilcullen. Les intervju her.

Powered by Labrador CMS