Nyheter

ØVELSE: Taiwanske soldater under en øvelse i januar.

Taiwan vil tillate kvinner i militære reservestyrker

Taiwans forsvarsdepartement vil tillate at 200 kvinnelige dimitterte soldater melder seg frivillig til treninger med landets reservestyrker. Dette har ikke skjedd tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et forsøk på å styrke sin militære kapasitet mot trusler fra Kina, vil Taiwan slippe kvinner til i landets reservestyrker.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Taiwan lever i konstant frykt for en kinesisk invasjon ettersom kinesiske myndigheter hevder at øya er deres og skal tas en dag, med makt om det er nødvendig.

Truslene har blitt forsterket de siste årene, og etter Russlands invasjon av Ukraina frykter tawainske myndigheter at kinesiske myndigheter kan bevege seg i samme retning.

Landets forsvarsdepartement har derfor sagt at de vil tillate at 200 kvinnelige dimitterte soldater melder seg frivillig til treninger med landets reservestyrker. Dette har ikke skjedd tidligere.

Foreløpig er det bare taiwanske menn som er pålagt å gjennomføre obligatorisk militærtjeneste og opprettholde treningen. Kvinner kan melde seg frivillig til å tjene i forsvarets ordinære styrker.

Les også: Rekordmange kvinner fullførte militærtjeneste i det finske forsvaret

Powered by Labrador CMS