Nyheter

KREVER: President Joe Biden ber om at Mark Frerichs løslates. Den tidligere marinesoldaten ble tatt som gissel for to år siden.

Vil ikke anerkjenne Taliban før amerikansk gissel er løslatt

USAs president Joe Biden kom søndag med et krav til Taliban om å frigi Mark Frerichs, en tidligere marinesoldat som holdes som gissel i Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det antas at Frerichs er det siste amerikanske gisselet i Afghanistan. Biden sier det ikke kommer på tale å gå videre i prosessen med anerkjennelse av Talibans styre i landet før Frerichs er fri.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Å true sikkerheten til amerikanere eller andre uskyldige sivile er alltid uakseptabelt, og gisseltaking er en særlig ond og feig handling, sa Biden.

Ifølge rapporter skal forhandlere fra Taliban tidligere ha foreslått å bytte Frerichs mot utlevering av Bashir Noorzai, en afghansk krigsherre som skal være assosiert med Taliban. Noorzai sitter fengslet på livstid i USA for heroinsmugling.

USA har ikke vist interesse for byttehandelen.

Les også: Russland med sjelden reaksjon etter kritikk mot marineøvelse.

Powered by Labrador CMS