Nyheter

TOPPMØTE: Ifølge Kreml vil Russlands president Vladimir Putin ikke vike unna å diskutere noen spørsmål når han møter USAs president Joe Biden til toppmøte om to uker.

Putin villig til å diskutere menneskerettigheter med Biden

Russlands president Vladimir Putin er villig til å diskutere «en rekke rettighetsspørsmål» med USAs president Joe Biden når de to møtes i Genève i juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det inkluderer «den dårlige behandlingen» av dem som står bak stormingen av Capitol-bygningen i januar, sier Kreml mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette kommer som et svar på Bidens uttalelse søndag, der han sa han ville utfordre Putin på menneskerettighetene når de to møtes i Genève.

Les også: Amerikansk marinefartøy kommer til Oslo

Utenriksminister Sergei Lavrov fortalte pressen mandag at Russland ikke vil vike unna å diskutere noen spørsmål på toppmøtet, og at Putin kan ta opp temaet om stormingen 6. januar til støtte for Bidens forgjenger Donald Trump.

– Vi vil selvsagt være klare til å diskutere alt, inkludert problemer som finnes i USA, sa Lavrov til reportere. Han la til at Russland overvåket «undertrykkelsen» av dem som sto bak opprøret 6. januar.

Lavrov sier Russland ønsker å snakke om å «beskytte rettighetene til opposisjonen» i USA.

Toppmøtet mellom de to skjer på et tidspunkt da spenningen mellom USA og Russland er høyere enn på mange år.

Forgiftningen av Aleksej Navalnyj, situasjonen i Ukraina og nå sist Hviterussland som tvang et fly med en dissident til å lande i Minsk, har også bidratt til å forsure forholdet.

Les også: Amerikanske B-52 skal overfly 30 Nato-land på én dag

Powered by Labrador CMS