Nyheter

ETTERFORSKES: USAs president understreker at det gjenstår å etterforske hva som faktisk har skjedd. Bilde fra et møte med G7 og Natos ledere på Bali, Indonesia 16. november 2022.

Biden: Eksplosjonen skyldtes et ukrainsk luftvernmissil

Raketten som slo ned i Polen kan ha vært en luftvernrakett, skutt opp av ukrainske styrker, uttalte USAs president Joe Biden på et hastemøte onsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er indikasjoner på at raketten som traff en landsby i den østlige delen av Polen, var en luftvernrakett fra Ukraina. Det sa USAs president Joe Biden til ledere fra G7, EU og Nato på et hastemøte tidlig onsdag morgen, etter det det tyske nyhetsbyrået DPA kjenner til.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå skal han ha informert G7 og Nato-partnere at eksplosjonen skyldtes et ukrainsk luftvernmissil. Det melder Reuters, som siterer en Nato-kilde.

Russlands forsvarsdepartement mener vrakrestene etter eksplosjonen i Polen tirsdag viser at raketten var ukrainsk, melder Reuters.

Ifølge forsvarsdepartementet var det snakk om en ukrainsk S-300-rakett som forårsaket eksplosjonen der to personer mistet livet i Polen, skriver nyhetsbyrået.

Videre sier Russland at det ble gjennomført et massivt angrep mot militære mål og energiinfrastruktur i Ukraina tirsdag, men at ingen av deres angrep ble utført nærmere enn 35 kilometer fra den polske grensen.

Russland hevder at påstander om at det var en russisk rakett som rammet landsbyen i Polen er en bevisst provokasjon for å eskalere situasjonen.

Påstandene fra Russland har ikke blitt bekreftet fra uavhengig hold.

Russland har avvist at landet har skutt noen rakett mot Polen.

Les også: – Dersom Ukraina taper, er Georgia neste mål

Powered by Labrador CMS