Nyheter

VÅPENEKSPORT: Selskapet Thales er saksøkt for salg av våpen og militært utstyr til Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene. Bildet er fra 16. mars av en politimann som inspiserer et luftangrep rettet mot to hus i Sanaa, Jemen.

Norges passprodusent saksøkes for våpensalg

Selskapet Thales, som blant annet produserer pass til Norge, er saksøkt for salg av våpen som brukes i krigen i Jemen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Krigen i Jemen har utløst en av de verste humanitære katastrofene i verden de siste årene, ifølge FN. Thales er saksøkt av frivillige organisasjoner for salg av våpen og militært utstyr til Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene, melder AP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Våpenhvilen i Jemen gir sivilbefolkningen håp om fredeligere framtid

De to landene leder den vestligstøttede koalisjonen som i mars 2015 gikk til krig mot houthiopprørerne som grep makten i Jemens hovedstad Sana året før.

– Thales overholder alle gjeldende lover og forskrifter om eksportkontroll strengt. Denne policyen er en del av en omfattende tilnærming til etisk praksis og bedriftsansvar som innfrir de strengeste industristandardene, skriver kommunikasjonssjef Camille Heck i Thales Groups forsvarsdivisjon i en epost til Vårt Land.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skriver i et skriftlig svar til Rødts stortingspolitiker Tobias Drevland Lund at det ikke er naturlig at hun innleder dialog med Thales om et pågående søksmål.

FN: Flere drept i Jemen tross våpenhvile

Powered by Labrador CMS