Nyheter

FRONTLINJEN: En soldat fra Jemen støttet av den Saudi-ledede koalisjonen avfyrer våpenet sitt under sammenstøt med Houthi-opprørere på Kassara-frontlinjen nær Marib, Jemen, 20. juni 2021.

Houthi-angrep på oljeanlegg i Saudi-Arabia

Houthi-opprørere angrep et anlegg drevet av oljeselskapet Aramco i Jizan, sør i Saudi-Arabia, ifølge koalisjonen som kjemper mot opprørerne i Jemen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Opprørerne traff også et avsaltingsanlegg i Al-Shaqeeq, heter det i koalisjonens uttalelse, sitert av Saudi Press Agency (SPA).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den saudiledede koalisjonen opplyser at fire droner som ble skutt inn i den sørlige regionen, ble avskåret og ødelagt nær Jemen. Denne regionen er jevnlig mål for drone- og missilangrep fra Houthi-opprørerne.

Også en kraftstasjon nær Jizan ble angrepet lørdag. SPA har lagt ut bilder som viser brannmannskaper som slukker en brann på stedet.

Den 10. mars ble et oljeraffineri i den saudiske hovedstaden Riyadh angrepet, et angrep houthiene tok ansvar for.

Les også: Fem drept i angrep i Saudi-Arabia og Jemen

Tidligere i uken avviste de iranskstøttede Houthi-opprørerne en invitasjon fra Golfrådet (GCC) om å delta på samtaler mellom de stridende partene i Jemen.

Den saudistøttede regjeringen i Jemen sier samtalene skal holdes mellom 29. mars og 7. april.

Powered by Labrador CMS