Nyheter

OPPSKYTING: Bildet, som er levert av den nordkoreanske regjeringen, viser en oppskyting av den nyutviklede Chollima-1-raketten som bærer Malligyong-1-satellitten ved Sohae Satellite Launching Ground onsdag 31. mai 2023. Innholdet i dette bildet er som gitt og kan ikke bekreftes uavhengig. Vannmerke på bildet lyder: 'KCNA' som er forkortelsen for Korean Central News Agency.
OPPSKYTING: Bildet, som er levert av den nordkoreanske regjeringen, viser en oppskyting av den nyutviklede Chollima-1-raketten som bærer Malligyong-1-satellitten ved Sohae Satellite Launching Ground onsdag 31. mai 2023. Innholdet i dette bildet er som gitt og kan ikke bekreftes uavhengig. Vannmerke på bildet lyder: "KCNA" som er forkortelsen for Korean Central News Agency.

USA, Japan og Sør-Korea vil dele varslinger om nordkoreanske raketter

USA, Japan og Sør-Korea ønsker å få på plass deling av varslingsdata om nordkoreanske raketter i løpet av 2023.

Publisert

Det oppgir de tre landene i en uttalelse under et forsvarsministermøte i Singapore lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Planen går ut på å etablere en mekanisme som varsler om nordkoreanske rakettutskytinger i sanntid. Mekanismen skal bidra til at landene blir bedre til å oppdage og vurdere rakettutskytingene.

Så sent som onsdag forsøkte Nord-Korea å skyte opp en spionsatellitt. Den styrtet i sjøen som følge av en feil med utskytingsraketten.

Ifølge Sør-Korea har landet greid å lokalisere og hente opp noen av vrakdelene.

Powered by Labrador CMS