Nyheter

TIRSDAG: Palestinere rydder opp restene etter rakettangrep fra Palestina.
TIRSDAG: Palestinere rydder opp restene etter rakettangrep fra Palestina.

Dødstallene stiger på Gazastripen

En rekke høytstående Hamas-ledere skal være likvidert. Samtidig som dødstallene stiger truer Israel med flere angrep.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dødstallet på Gazastripen er steget til 43, hvorav 13 kvinner og barn, melder Gazas helsedepartement. Det Israelske militæret melder onsdag at de skal ha likvidert flere sentrale medlemmer av Hamas' militære ledelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skal dreie seg om personer i kretsen rundt Mohammed Def, organisasjonens militære leder, melder flere israelske medier. Aksjonene mot Hamas skal være utført både av det israelske forsvaret IDF og sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Mange sårede

I tillegg er nesten 300 mennesker såret på Gazastripen. Israel har gjennomført en lang rekke angrep i området siden mandag, som følge av en skur av rakettangrep fra Gaza mot Israel.

Rakettene ble avfyrt som en respons på de hardeste sammenstøtene på mange år mellom palestinere og israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem. Mange er blitt skutt ned av israelske forsvarssystemer, og en del har også falt ned før de har krysset grensa til Israel.

En israeler er onsdag død og to andre såret etter at de ble angrepet fra Gaza, rett nord for grensa, mens de kjørte i en jeep. Dødstallet på israelsk side er seks, blant dem to palestinske israelere som ble drept da en rakett fra Gaza traff en bil i Lod.

Onsdag formiddag ble det også meldt at to palestinere var drept i to separate hendelser på den okkuperte Vestbredden.

Truer med flere angrep

Israels forsvarsminister Benny Gantz truer med flere angrep mot Gaza før det blir aktuelt med noen våpenhvile.

– Hæren vil fortsette å angripe for å sørge for en full, langvarig stillhet. Bare når det målet er nådd, vil vi kunne snakke om en våpenhvile, sa Gantz.

Gantz uttalte seg under et besøk i Ashkelon, en by i Sør-Israel som er rammet av flere rakettangrep fra Gazastripen.

Powered by Labrador CMS