Nyheter

FLYTTER ØVELSE: Russland flytter en planlagt marineøvelse utenfor Irland etter stor kritikk. Bildet viser en av Russlands fregatter under en øvelse i Svartehavet 26. januar 2022.

Russland med sjelden reaksjon etter kritikk mot marineøvelse

Russland sier de vil flytte en planlagt marineøvelse utenfor Irlands økonomiske sone etter protester fra irske myndigheter.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den irske utenriksministeren Simon Coveney sier lørdag at han har fått forsikringer fra russiske myndigheter om at marineøvelsen blir flyttet lenger ut fra den sørvestre kysten av Irland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lørdag skrev også den russiske ambassaden i Dublin på Facebook at marineøvelsen vil bli flyttet utenfor Irlands økonomiske sone for å unngå å hindre fiskere i farvannet.

Les også: «Extended Reality» skal gjøre norske offiserer rustet for krig

Den irske regjeringen protesterte kraftig etter at Russland mandag denne uken kunngjorde at de planlegger en stor marineøvelse 3. til 8. februar. Øvelsen skulle holdes i internasjonalt farvann utenfor Irlands territorialfarvann, men innenfor landets økonomiske sone.

Det hører til sjeldenhetene at russiske myndigheter gir etter for kritikk fra et vestlig land, men det kan ha sammenheng med at Irland ikke er medlem av Nato.

Situasjonen er spent mellom Russland og Nato-landene, som frykter at Russland planlegger å invadere Ukraina.

Les også: Flyttet skarp torpedo i Narvik

Powered by Labrador CMS