Nyheter

VALGT: Israel sier at Ebrahim Raisis valgseier i Iran bør bekymre det internasjonale samfunnet, fordi Raisi angivelig har forpliktet seg til å utvikle landets atomprogram.
VALGT: Israel sier at Ebrahim Raisis valgseier i Iran bør bekymre det internasjonale samfunnet, fordi Raisi angivelig har forpliktet seg til å utvikle landets atomprogram.

Israel: Valget i Iran bør uroe verden

Det internasjonale samfunnet bør være bekymret etter at Ebrahim Raisi vant valget i Iran, ifølge Israel. Årsaken er hans forpliktelse til atomprogrammet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Raisi er nemlig forpliktet til et militært atomprogram som er i «hurtig framgang». Hans valgseier har tydeliggjort «Irans sanne ondskapsfulle intensjoner, og bør vekke sterk bekymring hos det internasjonale samfunnet», tvitrer talsmann Llor Haiat for det israelske utenriksdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter valget fredag sa han at Iran har «valgt sin mest ekstremistiske president til nå».

Israel er sterke motstandere av atomavtalen med Iran, som gjorde at erkefienden fikk mindre sanksjonspress i bytte mot begrensninger på landets atomprogram. Israel mener avtalen, som daværende president Donald Trump senere trakk USA ut av, kan gjøre Iran i stand til å utvikle atomvåpen.

Les også: Iran gir Israel skylda for sabotasje ved iransk atomanlegg

Iran har alltid nektet for å ha slike ambisjoner.

Ultrakonservative Raisi tar over idet Iran forsøker å redde avtalen og frigjøre seg fra harde amerikanske sanksjoner. Israels nye statsminister Naftali Bennett har omtalt forsøkene på å gjenopplive avtalen en «tabbe som vil gi et av de mørkeste regimene legitimitet».

Representanter fra Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran skal møtes for nye forhandlinger i EU-regi i Wien søndag, heter det i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS