Nyheter:

Irans president Hassan Rouhani har ikke uttalt seg om det påståtte angrepet på et iransk skip i Rødehavet. Her sett i forbindelse med en TV-sendt tale i Teheran, februar 2021.

Medier: Israel angrep iransk skip i Rødehavet

Et iransk skip ble truffet av en mine i Rødehavet tirsdag kveld, melder det delvis offisielle nyhetsbyrået Tasnim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Tasnim var det skipet Iran Saviz, som eskorterer iranske handelsskip i Rødehavet, som ble angrepet med en mine festet til skroget. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Iran har ikke offisielt bekreftet angrepet, som skjedde utenfor kysten av Eritrea. Israel har derimot informert USA om at det var israelske styrker som angrep fartøyet, skriver New York Times.

Les også: Israel får et av verdens mest avanserte spionfly.

Konflikten mellom Israel og Iran har pågått i flere år i området, men har til nå konsentrert seg om andre type mål. Siden 2019 har Israel blitt beskyldt for å stå bak en rekke angrep mot iranske skip som frakter olje og våpen i østlige deler av Middelhavet og Rødehavet.

Ifølge den amerikanske nettsiden GlobalSecurity.org blir lasteskipet brukt av den iranske revolusjonsgarden, og skipet regnes som et moderskip for Irans operasjoner i området, melder nyhetskanalen Al Arabiya.

Powered by Labrador CMS