Nyheter

LUFTANGREP: Forsvarsminister Lloyd Austin sier luftangrepene ble utført som svar på et droneangrep mot en koalisjonsbase.
LUFTANGREP: Forsvarsminister Lloyd Austin sier luftangrepene ble utført som svar på et droneangrep mot en koalisjonsbase.

Droneangrep mot amerikansk personell førte til luftangrep i Syria

Et iransk-tilknyttet droneangrep mot en amerikanskledet koalisjonsbase medførte at en kontraktør ble drept og flere soldater ble såret, i følge Pentagon.

Publisert

Presisjonsangrepene torsdag kveld var gjengjeldelse for et angrep mot en amerikanskledet koalisjonsbase nær Hasakah nordøst i Syria klokken 13.38 lokal tid torsdag, ifølge USAs forsvarsdepartement.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Basen ble da angrepet av en drone som Pentagon mener var av iransk opprinnelse. En kontraktør ble drept, og en annen kontraktør og fem amerikanske soldater såret.

Målet for luftangrepene torsdag kveld var grupper tilknyttet den iranske Revolusjonsgarden, opplyser forsvarsminister Lloyd Austin.

– Luftangrepene ble gjennomført som svar på dagens angrep samt som svar på en rekke nylige angrep mot koalisjonsstyrker i Syria i regi av grupper knyttet til Revolusjonsgarden, sier Austin.

Natt til fredag viste videoer i sosiale medier det som skal være eksplosjoner i Deir ez-Zor i Syria, en provins med strategisk plassering ved grensen til Irak og hvor det er oljefelter. Iranskstøttede militsgrupper og syriske regjeringsstyrker kontrollerer området, der også Israel antas å ha utført luftangrep mot iransktilknyttede mål de siste månedene.

Det syriske statlige nyhetsbyrået SANA hadde natt til fredag ikke meldt om noen angrep. Syrias FN-delegasjon har ikke svart på APs henvendelser om kommentarer til saken. Iran hadde fram til tidlig fredag morgen heller ikke kommet med uttalelser.

Austin sier at han autoriserte luftangrepene etter å ha fått grønt lys fra president Joe Biden.

Powered by Labrador CMS