Nyheter

DØDE I UKRAINA: Familien har delt dette bildet av Stian Alexander Nordhaug Meland.

Nordmann drept i Ukraina

En mann i 20-årene fra Troms er drept i Ukraina, bekrefter ordfører Jim Kristiansen til iHarstad.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag har TV 2 vært i kontakt med familien til den avdøde, som bekrefter at det var Stian Alexander Nordhaug Meland som døde.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vår uerstattelige Stian Alexander Nordhaug Meland er borte. Hans død ble formidlet via en kort telefonsamtale fra et ukjent menneske som var sammen med han da han døde, sier familien til TV 2.

Hendelsesforløpet og omstendighetene rundt dødsfallet er ikke kjent, men til TV2 sier familien at de tror han døde i et artilleriangrep 3. desember, men grunnet omfanget av situasjonen er ingen detaljer å få bekreftet med det første.

Familien opplyser til kanalen at Stian dro til Ukraina 29. august i år for å assistere med sanitetsarbeid, men at de vet lite om hva som har skjedd siden da, og hvilke oppgaver han har hatt.

Ordfører Jim Kristiansen opplyser til iHarstad at han ble informert om hendelsen av kommunedirektøren tirsdag ettermiddag. 

– Dødsfallet preger samfunnet sterkt. Det er tungt å motta en beskjed om at et så ungt menneske har gått bort på en slik måte, sier Kristiansen til Harstad Tidende.

Ibestad er en liten kommune med 1.300 innbyggere.

– Kommunen stiller opp med det kriseapparatet vi har. Alle ressurser, både kriseteam og psykologtjenesten, er klar om de etterlatte ønsker det, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS