Nyheter

NATO-MEDLEMSKAP: Rødt-leder Bjørnar Moxnes' forbehold om at Rødt ikke vil melde Norge ut av Nato umiddelbart, har falt enkelte i partiet tungt for brystet. Sentralstyremedlem Synne Bjørbæk har bedt landsstyret om en avklaring.

Uenighet i Rødt om Nato-standpunkt

Sentralstyremedlem Synne Bjørbæk i Rødt mener Bjørnar Moxnes og partiledelsen sår tvil om partiets Nato-standpunkt. Hun har bedt landsstyret om en avklaring.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørbæk reagerer på uttalelser om at Rødts politikk ikke er å melde ut Norge umiddelbart, men at forsvarsevnen må bygges opp først, skriver Klassekampen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sist måned sa partileder Bjørnar Moxnes at partiet ikke har som politikk «å melde Norge ut av Nato i morgen og legge landet forsvarsløst for første og beste stormakt». I stedet må vi «gjenoppbygge landets forsvarsevne for å sikre selvstendigheten vår».

Les også: Forsvaret ønsker å kjøpe deler av Rygge sivile lufthavn for å oppbevare museumsmateriell

I et innspill til landsstyret ber Bjørbæk om en avklaring der partiet slår fast at det «å bygge opp territorialforsvaret og en nordisk forsvarsallianse ikke er kriterier som må være på plass før utmelding fra Nato er aktuelt».

– Vi er flere som mener at Rødts arbeidsprogram ikke åpner for et slikt forbehold, ser hun.

– Indirekte blir dette å si at Nato er et gode.

Saken blir tatt opp når landsstyret samles til helgen.

Les også: Krigen drar ut, medan Russland førebur stor sommaroffensiv

Powered by Labrador CMS