Nyheter

KV: Kystvaktskipet KV Barentshav ankom Jan Mayen mandag. Her avbildet i forbindelse med Øvelse Flotex i 2016.

«Strandet» personell på Jan Mayen hentes ut av Kystvakten mandag

FOH bekrefter at kystvaktskipet KV Barentshav ankommer Jan Mayen i morgentimene mandag.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Før helgen meldte NRK at Statsforvalteren i Nordland og rundt 30 andre myndighetspersoner stod fast på Jan Mayen, etter at Forsvarets flykapasiteter måtte omprioriteres som følge av situasjonen i Afghanistan. Kystvakten tar over jobben med å transportere stats-delegasjonen tilbake til fastlandet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– KV Barentshav er i ferd med å ankomme Jan Mayen nå i morgentimene mandag, sier Ivar Moen, talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), til Forsvarets forum.

Normalt er det Forsvarets transportfly av typen C-130J Hercules som frakter personell til og fra Jan Mayen i Norskehavet, hvor Forsvaret har en mindre stasjon med 18 ansatte. Etter at ett av de norske Hercules-flyene ble omprioritert til Kabul, for å bistå i evakueringen der, ble transport-oppdraget fra Jan Mayen nedprioritert.

– Vi har fire Hercules-fly og de er satt i et system hvor tanken er at vi skal ha flest mulig i lufta til en hver tid. Flyvningene som de gjennomfører er planlagt lang tid i forveien. Når oppdukkende ting, som situasjonen i Afghanistan, skjer, må vi omprioritere, sier Moen.

Et av de norske flyene har deltatt i evakueringen fra Hamid Karzai internasjonale lufthavn i den afghanske hovedstaden. Mandag er alt av norsk personell tilknyttet feltsykehuset evakuert. Les mer om det her!

Powered by Labrador CMS