Nyheter

VINNERE: Kalush Orchestra fra Ukraina vant med hele 631 poeng i årets Eurovision-finale. President Zelenskyj sier Ukraina skal gjøre sitt beste for å "være verstskap for deltakerne og gjestene til Eurovision i ukrainske Mariupol".

Dette skjedde i Ukraina i natt

Den indiske ambassaden i Ukraina vender tilbake til Kyiv og en muligens fremtidig Eurovision-finale i Mariupol er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til søndag 15. mai.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Situasjonen i den østlige regionen Donbas er fortsatt «veldig vanskelig», ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Han sier russiske styrker fortsatt prøver å vinne fram, men at Ukraina skritt for skritt tvinger dem ut av landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • Zelenskyj vil arrangere neste års Eurovision-finale i Mariupol etter at Kalush Orchestra gikk til topps i Eurovision Song Contest. Han sier Ukraina skal gjøre sitt beste for å "være vertskap for deltakerne og gjestene til Eurovision i ukrainske Mariupol. Fritt, fredfullt og gjenreist".
  • Mitch McConnell, republikanernes leder i Senatet, og en delegasjon med republikanske senatorer gjestet lørdag Kyiv. Med seg hadde de budskapet om at USA står fjellstøtt bak Ukraina og vil gjøre det helt til Ukraina vinner krigen.
  • Den indiske ambassaden i Ukraina vender tilbake til hovedstaden Kyiv fra og med 17. mai. Ambassaden ble midlertidig flyttet til Warszawa i Polen den 13. mars.

Les også: Ukraina forbereder 41 krigsforbryterrettssaker

Powered by Labrador CMS