Nyheter

EN BØNN: Modi ber Putin stoppe å krige.

Modi til Putin: Ikke tiden for krig

Indias statsminister Narendra Modi ba den russiske presidenten Vladimir Putin om å slutte å krige da de to møttes i Usbekistan fredag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Eksellense, jeg vet at nå er ikke tiden for krig, sa Modi til Putin under et TV-sendt møte mellom de to statslederne i Samarkand i Usbekistan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Møtet ble vist på den indiske allmennkringkasteren Doordashan. Det finner sted på sidelinjen av toppmøtet i Shanghai-gruppen, som består av Kina, Kasakhstan, Kirgisistan, Russland, India, Iran, Pakistan, Usbekistan og Tadsjikistan.

Les også: Ekspert: Putin kan tape hele Ukraina, men fremstille det som en seier

– Jeg kjenner til ditt ståsted i konflikten i Ukraina, og dine bekymringer. Vi gjør det vi kan for å avslutte dette så snart som mulig, sa Putin.

Møtet i Samarkand er det første mellom de to siden Russland angrep Ukraina i februar.

Russland og India har langvarige bånd til hverandre som startet under den kalde krigen. Russland er fremdeles en av Indias største våpenleverandører.

India har avstått fra å fordømme Russlands handlinger i Ukraina.

Les også: Russland på defensiven etter ukrainsk lynoffensiv

Fredag understreker Modi imidlertid viktigheten av demokrati, diplomati og dialog. Han sa at de to statslederne skal diskutere hvordan man kan gå videre på fredens vei.

Powered by Labrador CMS