Nyheter

GRENSE: Hviterussiske soldater og migranter på grensen mot Polen. Nå ustasjonerer også Litauen over 1000 soldater på grensen mot Hviterussland.
GRENSE: Hviterussiske soldater og migranter på grensen mot Polen. Nå ustasjonerer også Litauen over 1000 soldater på grensen mot Hviterussland.

Litauen utstasjonerer mer enn 1.000 soldater på grensa mot Hviterussland

Mellom 1.000 og 2.000 soldater støtter opp om det litauiske grensepolitiets arbeid langs EUs østre grense mot Hviterussland, der det har samlet seg migranter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er selvfølgelig ingen maksgrense, og om situasjonen krever det og vi bes om å hjelpe, vil vi gjøre det, sa forsvarssjef Valdemaras Supsys i Vilnius tirsdag ifølge nyhetsbyrået BNS.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Totalt har rundt 9.000 soldater fra landet, som grenser til både Polen og Hviterussland og er medlem i både EU og Nato, blitt utstasjonert siden midten av juni, ifølge Supsys.

Migranter og flyktninger fra krigsherjede land i Midtøsten er strandet på grensa mellom Hviterussland og EU-landet Polen. Polen og EU anklager Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko for å orkestrere krisen.

Det litauiske forsvaret kjøper også rundt 290 brukte ATV-er fra Nederland for å bruke i arbeidet med å overvåke grensa mot Hviterussland. De skal være klare for bruk før jul. Litauen erklærte unntakstilstand ved grensa for et par uker siden, og forsvaret fikk utvidede fullmakter.

Les mer: Norske styrkers aktivitet i Litauen er ikke endret som følge av migrantkrisen

Powered by Labrador CMS