Nyheter

BISTAND: Norske myndigheter har bestemt å gi 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen i Syria.
BISTAND: Norske myndigheter har bestemt å gi 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen i Syria.

Norge gir 1,5 milliarder kroner til Syria

Norske myndigheter mener den humanitære situasjonen i Syria blir stadig mer prekær, og gir i år 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Konflikten i Syria har vart i elleve år, og den humanitære situasjonen blir stadig mer prekær. Vi må gjøre det vi kan for de 14,6 millioner syrerne som har akutt behov for humanitær assistanse og beskyttelse, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi skal derfor i år bidra med 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen, både i Syria og nabolandene, sier hun videre.

Norge er blant de største bidragsyterne til de som er rammet, og har i løpet av de siste elleve årene bidratt med over 16,5 milliarder kroner.

– Vi er svært bekymret over den stadige forverrede situasjonen for mennesker som er rammet av konflikten i Syria. Det er kun en politisk løsning som kan få slutt på konflikten og lidelsene til det syriske folket, sier Huitfeldt.

Over 6,5 millioner mennesker har flyktet fra Syria og om lag like mange er fordrevet i eget land, skriver UD.

Les også: Russland har i årevis testet våpen og mannskap i Syria

Powered by Labrador CMS