Nyheter

HÅPEFULLE: Espen André Kristiansen (t.v.) i 2011, da han var ordfører i Åmot. Jens Kristian Øvstebø som landstillitsvalgt i 2018 (i midten). Forsvarets hovedverneombud Knut Erik Erstad til høyre.

Disse har søkt på jobben som leder i TVO

Blant totalt 13 søkere finner man et hovedverneombud, en varaordfører og en nestkommanderende kompanisjef fra Hæren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele listen over søkere nederst i saken!

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

13 personer har søkt om å bli Knut Ringens etterfølger, som leder for Tillitsvalgtordningen. Blant søkerne, ti menn og tre kvinner, finner man blant annet flere departementsrådgivere og en kabinansatt.

I tillegg har tre tidligere landstillitsvalgte, nemlig Styrk Norstrand, Jo Anders Alm Thoen og Jens Kristian Øvstebø, søkt på jobben. Norstrand er i dag rådgiver i Forsvarsdepartementet, Thoen jobber i IT-konsulentselskapet Sopra Steria og Øvstebø jobber er rådgiver i Utenriksdepartementet.

Tillitsvalgtordningen har som hensikt å være en samarbeidsorganisasjon mellom soldater i førstegangstjenesten og Forsvarets militære og politiske ledelse. TVO har totalt over 400 tillitsvalgte på alle nivåer i Forsvaret.

Ifølge stillingsannonsen må TVOs fremtidige leder være god på kommunikasjon og ledelse og vedkommende må være initiativrik og strukturert. I tillegg bør han eller hun ha relevant utdanning på masternivå og minst fem års relevant erfaring.

Disse har søkt på stillingen som leder i TVO

 • Stian Alexander Mikalsen arbeider i dag som tekniker ved Oslo Universitetssykehus. Har tidligere jobbet med logistikk, sikkerhet og beredskap i Forsvaret.
 • Glenn Müller, i dag nestkommanderende kompanisjef ved Hærens våpenskole. Müller har en bachelorutdanning fra Luftkrigsskolen og har jobbet som flyingeniør.
 • Knut Erik Erstad er Forsvarets sentrale hovedverneombud. Erstad startet utdanningen sin på Sjøkrigsskolen i 1994 og har blant annet tjenestegjort store deler av sin forsvarskarriere på ubåt.
 • Styrk Norstrand, i dag seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet. Norstrand gjennomførte førstegangstjenesten sin i 2. bataljon, før han satt to år som landstillitsvalgt i TVO.
 • Espen André Kristiansen er varaordfører for Arbeiderpartiet i Åmot kommune. Fra 2011 til 2015 var han ordfører i samme kommune. Han er også daglig leder i Sør-Østerdal Næringshage.
 • Nina Nordheim Pedersen har vært kabinansatt hos SAS siden 1999, og underveis også styreleder, nestleder og leder i Norsk kabinforening. Hun har studert blant annet markedsøkonomi, organisasjon og ledelse, arbeidsrett og HR-ledelse.
 • Marianne Weydahl Hille har jobbet som seniorrådgiver i utenriksdepartementet siden 2007. Hun har også erfaring fra bistandsarbeid, som tidligere rådgiver i NORAD og arbeid i FN.
 • Jo Anders Alm Thoen. Sitter i dag i stillingen «Employer Branding and Recruitment Consultant» hos Sopra Steria. Har erfaring som tillitsvalgt i Forsvaret på flere nivåer, etter å ha vært bataljonstillitsvalgt i Artilleribataljonen i 2012 og landstillitsvalgt.
 • Marius Lomnes Refsum er i dag HR- og sikkerhetssjef i jernbaneselskapet Grenland Rail. Han har mer enn ti års erfaring fra Forsvaret og har vært seksjonssjef for personell i blant annet Porsanger bataljon. Han har gjennomført befalsskolen og har hatt en rekke stillinger i Militærpolitiet.
 • Håkon Randgaard Mikalsen er kommunikasjonsrådgiver i foreningen ANSA (Association of Norwegian Students Abroad). Han har vært leder i Norsk studentorganisasjon og for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. Han har studert sammenlignende politikk og Midtøsten-studier.
 • Anneli Monsrud har mange års erfaring som rådgiver i Forsvaret. Hun har jobbet som administrasjonsleder ved Forsvarsattacheens kontor på den Kongelige norske ambassade i Washington D. C.
 • Jens Kristian Øvstebø er tidligere landstillitsvalgt. I dag jobber han som rådgiver i Utenriksdepartementet. Han har tidligere vært president i YATA (Youth Atlantic Treaty Association), organisasjonskoordinator i Oslo Venstre og politisk rådgiver i Syklistenes landsforening.
 • Ole Magnus Totland står oppført i søkerlisten som seniorrådgiver og underdirektør.

Kilder: Søkernes egne LinkedIn-profiler.

Powered by Labrador CMS