Nyheter

NYE SKIP: Iran har tatt i bruk nye fartøy på øvelse i Persiabukta. Avbildet er fartøyet IRIS Alborz (72) , en Alvan-klasse fregatt. Hvilken fartøysklasse de nye krigsskipene tilhører er enda ikke kjent.

Iran avduket nye krigsskip på øvelse

Revolusjonsgarden i Iran har avduket nye krigsskip utstyrt med missiler med en rekkevidde på 600 kilometer, ifølge et halvoffisielt nyhetsbyrå.

Publisert Sist oppdatert

Utvidelsen av den iranske flåten skjer i en tid med økt spenning mellom Iran og USA i Persiabukta. Onsdagens kunngjøring om de nye skipene kom onsdag, under en militærøvelse ved øya Abu Musa, i nærheten av Hormuzstredet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Norge har to stabsoffiserer i området, som en del av militærinitiativet European-led Maritime Awareness in the Strait of Hormuz (EMASoH), som ble etablert etter at sikkerhetssituasjonen i området forverret seg i 2019.

Abu Musa er en av tre iranskkontrollerte øyer som De forente arabiske emirater også gjør krav på.

Det halvstatlige nyhetsbyrået Tasnim kom ikke med noen nærmere detaljer om missilene, men siterer øverstkommanderende for revolusjonsgardens marine, som sier det er viktig å forsvare øyene.

– Øyene i Persiabukta er en del av Irans ære, og vi vil forsvare dem, sier Alireza Tangsiri. Han sier landene i regionen må ivareta sikkerheten i farvannet.

– Persiabukta tilhører alle landene i regionen. Disse statene må være på vakt og unngå at de dras inn eksterne lands konspirasjoner og splittende planer, legger marinesjefen til.

I forrige måned sendte USA flere kampfly og et krigsskip til Midtøsten for å overvåke farvannene i området etter at Iran de siste månedene har beslaglagt flere handelsskip.

Powered by Labrador CMS