Nytt om navn

NY HV-SJEF: Frode Ommundsen er beordret i stilling som sjef for Heimevernet. Her fotografert på Blåtinn skytefelt Indre troms.
NY HV-SJEF: Frode Ommundsen er beordret i stilling som sjef for Heimevernet. Her fotografert på Blåtinn skytefelt Indre troms.

Hærstabsjefen blir ny HV-sjef

Fredag ble Frode Ommundsen utnevnt som generalmajor i statsråd og beordret i stilling som sjef for Heimevernet.

Publisert Sist oppdatert

Nåværende sjef for Hærstaben Frode Ommundsen er Heimevernets neste sjef. Det ble klart fredag, da Ommundsen ble utnevnt til generalmajor og beordret inn i ny stilling i statsråd.

Han tiltrer fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Ommundsen har bred operativ erfaring og har blant annet vært sjef for Panserbataljonen og kompanisjef i Telemark bataljon. Han har deltatt i internasjonale operasjoner en rekke ganger, blant annet i Kosovo og Afghanistan.

Den vordende HV-sjefen har høyere utdanning fra svenske Försvarshögskolan, amerikanske Command and Staff College, Nato Defence Collece i Roma og britiske Royal College of Defence Studies.

Han tar over etter generalmajor Elisabeth Michelsen, etter at hun i april gikk over i ny stilling hvor hun skal følge opp og støtte arbeidet mot mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret.

Jobben som sjef for Heimevernet hadde fem søkere. Les hvem her!

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS