Nytt om navn

HEDRET: Lars Lervik ble tatt imot av generalmajor David Hill ved Army War College 27 April 2023.

Lervik hedret ved amerikansk krigsskole

Hærsjef Lars Lervik er tatt opp i «International Fellows Hall of Fame» ved Army War College.

Publisert

Den norske hærsjefen generalmajor Lars Lervik er tatt inn som det 78. medlemmet av Army War College sitt «International Fellows Hall of Fame». Hedersbevisningen er en anerkjennelse av at Lervik har oppnådd det høyeste nivået av lederskap i den norske Hæren, skriver US Army i en pressemelding.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Lervik ser tilbake på sin tid ved US Army War College som en fanstastisk erfaring som gjorde det mulig for ham å undersøke strategiske spørsmål og dyrke sine interesser innen ledelse, ifølge pressemeldingen.

Det at Lervik er tatt opp i International Fellows Hall of Fame gjenspeiler ifølge den amerikanske skolen den tilliten og respekten han har fått i det militære miljøet.

Lervik startet sin militære utdanning ved Befalsskolen for kavaleriet (1990–1991) og tok deretter Krigsskolen (1992–1995).

Han gjennomførte Armor Captain Career Course ved Fort Knox i USA i 2003, og gikk deretter Advanced Command and Staff College, Shrivenham i Storbritannia i 2006–2007, før han gjennomførte US Army War College i Carlisle, USA i 2016–2017, ifølge Store norske leksikon.

Lervik har vært sjef for Hæren siden 2020, og har tidligere blant annet vært sjef for Brigade Nord, samt tjenestegjort i internasjonale operasjoner.

Powered by Labrador CMS