Nyheter

PORTRETT: Lars Lervik fikk et portrett av seg selv i 50-årsgave. Kunsteren er en tidligere soldat i Hæren, Ida Marie Drøivoldsmo.

Hærsjefen fikk portrett i bursdagsgave

Lars Lervik, sjef for Hæren, fylte 50 år mandag 12. juli.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Lervik, sjef for Hæren, fylte 50 år mandag 12. juli. I 50-årsgave fikk han et portrett av seg selv fra da han selv var sjef for Brigade Nord. Gaven er fra hans kone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg ble veldig glad for gaven, sier Lervik.

Portrettet avbilder Lervik som sjef for Brigade Nord om bord i en CV90 panservogn under Nato-øvelsen Trident Juncture i 2018.

– Bildet illustrerer det som jeg trives best med, livet i felt i Norge og i utlandet. Det er det som har vært det beste med å være i militæret, forteller Lervik.

Hvor bildet skal henge har ikke hærsjefen bestemt seg for enda.

Les også: To sjefer fra Krigsskolen beæret med portretter

Kunstneren bak portrettet er tidligere vernepliktig soldat i Hæren, Ida Marie Drøivoldsmo. Hun har tidligere malt et portrett av forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Det gjorde hun i fritiden etter tjeneste på Porsangmoen. Portrettet av Kristoffersen henger nå Akershus festning.

GAVE: Lars Lervik fikk bilde av seg selv i bursdagsgave.
Lars Lervik i en CV90 under øvelse Trident Juncture i 2018 som sjef Brigade Nord. Nå er han sjef for Hæren.
Powered by Labrador CMS