Nyheter

SIVIL-MILITÆRT MØTE: Hærsjef Lars Lervik møtte Statsforvalteren torsdag. Her er han avbildet under en seremoni for soldater som kom hjem fra Litauen i sommer.

Hæren og Statsforvalteren i Troms og Finnmark møttes for situasjonsoppdatering

Hærsjef Lars Lervik og Statsforvalteren i Troms og Finnmark møttes torsdag for å diskutere deling av informasjon om den nasjonale og regionale sikkerhetssituasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedtemaet på møtet var en felles situasjonsoppdatering fra militær og sivil side – med fokus på sikkerhetssituasjonen nasjonalt og regionalt samt bevisstgjøring rundt atomberedskap i fylket.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Også viktigheten av alliert tilstedeværelse og felles trening og øving gjennom vinterperioden var samtaletema, opplyser Forsvaret i en pressemelding.

Statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, sier den sikkerhetspolitiske situasjonen er uoversiktlig og stadig mer krevende.

– Det er derfor avgjørende med tett dialog og informasjonsdeling mellom sivile og militære myndigheter for å sikre at vi har et best mulig felles bilde av situasjonen. Slik forbereder vi oss til å kunne samhandle effektivt i krisesituasjoner, sier Aspaker.


Powered by Labrador CMS