Nyheter

NULLTOLERANSE: I Forsvaret skal det være nulltoleranse for alle former for mobbing og seksuell trakassering, skriver forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).
NULLTOLERANSE: I Forsvaret skal det være nulltoleranse for alle former for mobbing og seksuell trakassering, skriver forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Forsvarsministeren forventer at Forsvaret følger opp saken om snikfilming i dusjen

Bjørn Arild Gram berømmer Julie Sandanger som sto frem og fortalte offentlig at hun ble filmet i dusjen av sin overordnede.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ser alvorlig på saken og forventer at Forsvaret tar sitt ansvar som arbeidsgiver og følger opp både denne konkrete enkeltsaken og systemene de har for å håndtere denne type saker.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en e-post til Forsvarets forum.

VG skrev søndag om den 25 år gamle soldaten Julie Sandanger som var blitt snikfilmet i dusjen av en sersjant. Sersjanten var Sandangers nærmeste sjef. Han ble dømt til 90 dagers betinget fengsel og forflyttet internt i Forsvaret, men fikk beholde graden sin.

Les også: Brigadesjefen: – Forsvaret skal være et trygt sted å jobbe

– Først og fremst vil jeg berømme Sandanger som har stått frem med sin historie. Det er tøft gjort. Denne saken har vist oss at det er helt nødvendig at vi får opp debatten om håndtering av denne type saker. Kvinnelig militært nettverk sitt engasjement og innspill er et viktig bidrag i denne debatten og arbeidet videre, skriver Gram.

Les også: Arbeidsrettsadvokater: – En klar oppsigelsessak

– I Forsvaret skal det være nulltoleranse for alle former for mobbing og seksuell trakassering. Denne saken viser at Forsvaret fremdeles har en vei å gå for å få bukt med disse utfordringene. Forsvarets ledelse har gitt tydelig uttrykk for at slike hendelser ikke hører hjemme i Forsvaret. De ser nå på denne saken i detalj. Det juridiske rammeverket er tilstrekkelig til å følge opp denne type saker. Vernepliktige, kadetter og ansatte skal føle seg trygge i Forsvaret. Det skal være enkelt og trygt å varsle om uønskede hendelser, det skal ikke være tvil om at varslene blir fulgt opp og at de som varsler skal bli ivaretatt på en god måte, fortsetter forsvarsministeren.

Powered by Labrador CMS