Nyheter

GRENSEN: Russisk og Norsk grensepåle 335 delt av
Grense Jakobselv.
GRENSEN: Russisk og Norsk grensepåle 335 delt av Grense Jakobselv.

Tre ulovlige grensekryssinger siden Russland invaderte Ukraina

Siden Russland invaderte Ukraina har tre personer krysset grensen fra Norge til Russland ulovlig. Det siste tilfellet var i juli.

Publisert

Ved tre tilfeller siden Russland gikk til fullskalainvasjon av Ukraina har personer krysset grensa fra norsk til russisk side ulovlig uten å ha blitt tilbakeført.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi opplever at krigen fører til en økt interesse for grenseområdene, og at flere personer tiltrekkes eller fascineres av dette og oppsøker grenseområdene med ønske om å dra til Russland, sier seksjonsleder Gøran J. Stenseth i Finnmark politidistrikt til NRK.

Den seneste passeringen skjedde i slutten av juli. I tillegg har to andre personer krysset grensa ulovlig, i tillegg til at en rekke personer er blitt bortvist etter å ha forsøkt å dra over til Russland på ulovlig vis.

– Det er viktig å presisere at dersom man tar seg ulovlig inn i Russland, er det brudd på russisk lovgivning, og man risikerer med stor sannsynlighet straffeforfølgning i Russland, sier Stenseth.

Det dreier seg om både norske og utenlandske statsborgere. Norske statsborgere blir fulgt opp av Utenriksdepartementet.

Powered by Labrador CMS