Nyheter

GRANATER: Tsjekkia lover flere granater til Ukraina. Bilde er fra skyttergravene fra frontlinjen i Ukraina, et par kilometer fra Andriivka.

Tsjekkia lover granater til Ukraina: –Langt fra nok

De første leveransene av ammunisjon til Ukraina via et tsjekkiskledet initiativ, vil finne sted innen juni, sier en talsmann.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tsjekkia tar sikte på å kjøpe artilleriammunisjon fra land utenfor Europa, og allierte land skal etter planen bidra til finansieringen.

Tidligere i år opplyste regjeringen i Praha at de hadde funnet selgere som kunne avse 800.000 granater, og i forrige uke kunngjorde de å ha mottatt nok økonomisk støtte til å kunne kjøpe de 300.000 første.

Det er ikke kjent hvor granatene kommer ifra, men ifølge Tsjekkias nasjonale sikkerhetsrådgiver Tomas Pojar vil forsendelsen være på plass i Ukraina innen juni.

– Det tsjekkiske initiativet er flott, men det er langt fra nok, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i en kommentar.

– Dersom ytterligere to slike initiativ kommer på plass i løpet av året, så vil de russiske styrkene i Ukraina stå overfor mer betydelige problemer ved fronten, sier han.

Powered by Labrador CMS