Nyheter

TBILISI: USAs forsvarsminister Lloyd Austin sammen med Georgias forsvarsminister Junasher Burchuladze under Austins besøk i Georgia.

USA skal støtte Georgias forsvar i ytterligere seks år

Forsvarsminister Lloyd Austin i USA har signert en avtale for å fortsette den amerikanske støtten til det georgiske forsvaret i ytterligere seks år.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nåværende avtalen om støtte mellom de to landene utgår ved slutten av 2021, men Austin og Georgias forsvarsminister Junasjer Burtsjuladze skrev under på en erstattende avtale mandag da Austin besøkte landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Austin vil den amerikanske støtten hjelpe svartehavslandet Georgia med å bygge et «effektivt og avskrekkende forsvar». Støtten har fram til nå blant annet gått ut på militærøvelser sammen med georgiske styrker.

Les også: Sylfersk på utenlandsoppdrag

I et møte med statsminister Irakli Garibasjvili sa Austin at «USA fordømmer Russlands pågående okkupasjon av Georgia og de russiske forsøkene på å øke sin innflytelse i Svartehavsregionen gjennom militær tvang og ondsinnede aktiviteter».

Russland har kontrollen over de georgiske regionene Abkhasia og Sør-Ossetia, som begge har erklært seg som selvstendige stater.

Les også: Angrepet med granater under evakueringen fra Kabul

Powered by Labrador CMS