Nyheter

MARINEBASE: De russiske ubåtene Prince Vladimir og Yekaterinburg til kai på en russisk marinebase i Gazhiyevo på Kola-halvøya. Nå planlegger Russland å bygge en ny marinebase i Abkhasia.

Russland planlegger ny marinebase ved Svartehavskysten

En ny russisk marinebase er under planlegging ved Svartehavet i den russiskvennlige utbryterregionen Abkhasia i Georgia.

Publisert

Opplysningen kommer fra lederen for regionen en dag etter et møte med president Vladimir Putin, skriver avisa Izvestiya.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Aslan Bzhania, den selvutnevnte presidenten i utbryterregionen, sa at det var signert en avtale om en permanent marinebase i Ochamchira-regionen.

– Vi har signert en avtale, og i nær fremtid vil det være en permanent base for den russiske marinen i Ochamchira-distriktet, sa Bzhania til Izvestiya.

– Alt dette er rettet mot å øke forsvarsevnen til både Russland og Abkhasia, og denne typen samhandling vil fortsette. Det er også ting jeg ikke kan snakke om, la han til.

Opplysningene er ikke kommentert fra russisk hold.

Russland anerkjente Abkhasia og en annen utbryterregion, Sør-Ossetia, som uavhengige stater i 2008. Det skjedde etter at russiske styrker slo tilbake et georgisk forsøk på å gjenerobre Sør-Ossetia i en femdagers krig som endte 12. august 2008.

Wall Street Journal har opplyst at Russland har trukket hoveddelen av sin Svartehavsflåte fra hovedbasen på Krim på grunn av ukrainske angrep.

Powered by Labrador CMS