Nytt om navn

Lena P. Kvarving har jobbet med gender og likestilling i Forsvaret i en årrekke.

Lena Kvarving skal jobbe med gender fra Stockholm

Nordic Centre for Gender in Military Operations ny arbeidsplass.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstløytnant Lena P. Kvarving har startet opp i ny jobb ved Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) i Stockholm. Der skal hun blant annet utdanne genderrådgivere, som skal sørge for at kjønnsperspektivet er en integrert del av partnerlandenes militære organisasjoner og operasjoner.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

NCGM hører innunder Nordic Defence Cooperation - NORDEFCO, det nordiske forsvarssamarbeidet mellom Norge, Danmark, Island og Sverige. De siste årene har NCGM åpnet for at også andre partnerland kan delta.

Kvarving kommer fra stillingen som Senior Gender rådgiver i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Wien.

Med en doktorgrad i genderspørsmål, har Kvarving i en rekke år jobbet med genderspørsmål i det norske Forsvaret. I august 2019 disputerte hun ved Institutt for statsvitenskap, med avhandlingen Gender Perspectives in the Armed Forces and Military Operations: An uphill battle. Cultural, structural and functional factors that prevent or promote implementation of UNSCR 1325 in the Norwegian Armed Forces and NATO.

Hun har engasjert seg i debatten rundt likestilling og har tidligere i år uttalt at: Likestilling, mangfold, inkludering og kjønnsperspektiv er ikke valgfag i Forsvaret.

Powered by Labrador CMS