Nyheter

UNDER ANGREP: En palestinsk paramedic inspiserer ødeleggelsen i et rom på Nasser sykehus i Khan Younis, etter et angrep som traff en fødeavdeling, 17. desember 2023.

Flere militante palestinere drept ved sykehus på Gazastripen

Fire militante palestinere skal angivelig ha blitt drept mens de forberedte et angrep mot styrker nær Amal-sykehuset i byen. 

Publisert Sist oppdatert

Minst fire militante palestinere er drept ved et sykehus i Khan Younis sør på Gazastripen, ifølge det israelske militæret. FN melder om harde kamper.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De fire ble drept idet de forberedte et angrep mot styrker i nærheten av Amal-sykehuset i byen, ifølge en oppdatering fra det israelske militæret (IDF) mandag. De legger til at flere titalls militante palestinere er drept over hele Gazastripen i løpet av det siste døgnet. Påstandene har ikke blitt uavhengig bekreftet.

De siste to dagene har de harde kampene rundt både Amal- og Nasser-sykehuset fortsatt, melder FNs nødhjelpskontor (OCHA).

– Palestinske Røde Halvmåne sier at flere titall har blitt drept og såret inne, og i nærheten av de to sykehusene, midt i pågående kamper de siste fire ukene, sier OCHA i en oppdatering.

Nasser-sykehuset er ifølge OCHA det største som fortsatt tar imot pasienter sør i Gaza, men opererer nå med minimal kapasitet.

Powered by Labrador CMS