Nyheter

KRIG KOSTER: Leder Sylvi Listhaug i Frp sier forsvar og krig koster, men at det i kjølvannet av krigen i Ukraina er et reelt behov for å styrke det norske forsvaret ytterligere.

Frp vil gi norske byer eget luftvern

Frp-leder Sylvi Listhaug legger fredag fram partiets forslag til hvordan Forsvaret kan styrers og rustes opp. Ett forslag er luftvern til større byer i Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Listhaug fremmer forslaget for Stortingetn sammen med partikollegaene Hans Andreas Limi og Christian Tybring-Gjedde, skriver VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Partiet ønsker blant annet å øke antall HV-soldater fra 40.000 til 60.000, fremskynde anskaffelsen av nye helikopter til Hæren og sikre permanent luftvern av alle større norske byer.

Les også: Z-symbolets mystiske opphav

– Alt vil ikke kunne bli levert over natten. Dette i stor grad er en langsiktig plan for å forsere og forsterke opprinnelige planer. På kort sikt fremmer vil tiltak opp mot 8 milliarder, som bør realiseres i år og i neste års statsbudsjett, sier Listhaug til avisen.

Regjeringen foreslår som del av Ukraina-krisepakken en økning i forsvarsbudsjettet på 3 milliarder kroner. Frp legger på ytterligere 5 milliarder.

Les også: Norsk politiker hedret av utbryterrepublikken Donetsk

– Forsvar og sikkerhet koster. Samtidig har Norge nå ekstraordinært høye inntekter fra strøm, olje og gass. Når vi opplever krig i vårt nærområde i Europa, så mener vi at det er et reelt behov for å styrke det ytterligere.

Powered by Labrador CMS