Nyheter:

Frankrikes forsvarsminister Florence Parly (t.v.) og den franske forsvarssjefen, general Francois Lecointre fotografert på en pressekonferanse ved en tidligere anledning.
Frankrikes forsvarsminister Florence Parly (t.v.) og den franske forsvarssjefen, general Francois Lecointre fotografert på en pressekonferanse ved en tidligere anledning.

Fransk offiser pågrepet for spionasje

En høytstående offiser i det franske forsvaret er pågrepet og siktet for å ha samarbeidet med en utenlandsk makt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Franske medier melder søndag at han var stasjonert på en Nato-base i Italia, og at han er mistenkt for å ha spionert på vegne av Russland.

En kilde i rettsvesenet sier at personen er mistenkt for å ha handlet på en måte som har undergravd Frankrikes grunnleggende interesser.

Det franske forsvarsdepartementet oppga tidligere søndag at en offiser i militæret blir etterforsket på grunn av et «sikkerhetsbrudd».

– Det jeg kan bekrefte, er at en høytstående offiser blir etterforsket for et sikkerhetsbrudd, sa forsvarsminister Florence Parly på en pressekonferanse.

Etterforsket for «forræderi»

Ifølge TV-kanalen Europe 1 skal det dreie seg om en oberstløytnant i 50-årene, som er mistenkt for å ha overført svært sensitive dokumenter eller informasjon til Russland.

Allerede 22. juli skal det franske forsvarsdepartementet har rapportert om det mulige sikkerhetsbruddet. 29. juli åpnet statsadvokaten i Paris en etter etterforskning av «forræderi» og for å ha overlevert informasjon til en fremmed makt, sier en kilde innen rettsvesenet til storavisen Le Figaro.

Risikerer 15 år i fengsel

Offiseren ble arrestert og siktet 21. august av DGSI, som er den franske innenriks sikkerhetstjenesten.

– Vi har tatt alle nødvendige forholdsregler. Nå må rettsvesenet gjøre sitt arbeid, mens det ivaretar hemmeligholdet rundt etterforskningen. Det er opp til domstolen å avgjøre hva han er skyldig i, og om han er skyldig, sier forsvarsminister Florence Parly.

Offiseren risikerer opp til 15 års fengsel.

Powered by Labrador CMS